Monday, March 9, 2015

Try To Conceive dengan Set Kesuburan Shaklee (TTC)

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Dah lama umie x join group TTCian..entah kenapa hari ni tangan ni gatal sungguh nak join satu group yang Ingin Hamil di Fb...

Sebelum ni umie pernah gak join beberapa group dan paling lama umie bertahan adalah group Ratuhati..Dah lama tak join jadi lupa password nak log in..hehehe

Seminggu lagi genaplah usia perkahwinan umie 5 tahun bersama buah hati pengarang jantung umie.. Alhamdulillah, umie dijodohkan kepada seorang suami yang sangat memahami, baik hati dan sangat membantu. Aturan yang Allah telah aturkan memang terbaik.

Ramai yang kata, kalau kita tidak dikurniakan anak.. mungkin rezeki anak kita tak ada tp Allah bagi rezeki dari bentuk yang lain..Alhamdulillah... yang penting tetap bersyukur.

Try To Conceive (TTC)


Actually, umie sebenarnya just nak berkongsi dengan anda. Dalam kita berada dalam group TTCian, byk dah usaha, cara dan kaedah kita fikirkan untuk mendapatkan zuriat. Umie pun mengalami perkara yang sama.

Mungkin anda dah byk berikhtiar guna pelbagai produk.. dan mungkin anda pun kata, umie share produk untuk kesuburan..untuk dapatkan zuriat tp umie sendiri belum dikurniakan zuriat.

Sepanjang umie join Shaklee, dan ramai customer umie tahu yang umie pun belum dikurniakan anak tp masih ramai yang ingin mendapatkan produk keseburan ini dari umie.. Alhamdulillah mereka percaya dan telah berjaya hamil dengan izin Allah swt. Majoriti yang telah berjaya adalah downline umie sendiri..Alhamdulillah..

 Try To Conceive dengan Set Sesuburan Shaklee (TTC)


  

Di sini umie ingin berkongsi dengan anda tentang vitamin untuk kesuburan lelaki dan wanita. Kebanyakannya wanita yang ramai membeli set kesuburan ini berbanding lelaki.

Untuk pengetahuan anda, lelaki pun patut amalkan juga baru ada usaha dari dua-dua belah pihak.

Dalam Set kesuburan Shaklee ni terdiri daripada:

 1. ESP (Energizing Soy Protein)
 2. GLA Complex
 3. B-Complex
 4. Vita- E Complex
 5. Zinc Complex


Ini adalah contoh bilangan sperma lelaki di mana sperma normal dengan kuantiti sperma yang banyak dan low sperm pula bilangannya sedikit. 

Ini disebabkan beberapa faktor mengapa lelaki kekurangan sperma dan salah satu sebabnya adalah berpunca daripada rokok.

Selain bilangan sperma, kualiti sperma juga diambil kira iaitu saiz dan bentuk sperma itu sendiri.

Set Kesuburan Lelaki Shaklee

Bagi membantu ramai lelaki yang mengalami masalah kekurangan sperma atau kurang subur, para lelaki digalakkan untuk mengamalkan pengambilan Vita-E Complex dan juga Zinc Complex.

Fungsi kedua-dua vitamin ini adalah:

 1. Meningkatkan kesuburan dengan mengurangkan radikal bebas yang merosakkan sperma.
 2. Membantu menghasilkan sperma yang normal dan aktif.
 3. Kualiti air mani yang sihat untuk sperma hidup.
 4. Tingkatkan bilangan sperma.


Set Kesuburan Wanita Shaklee

Bagi para wanita digalakkan untuk mengamalkan ESP, GLA Complex dan juga Bcomplex

Fungsi vitamin ini untuk kesuburan wanita adalah:

 1. Membantu mengatur kitaran haid.
 2. Membantu meningkatkan kesuburan wanita.
 3. Untuk menstabilkan hormon.
 4. Memabntu membentuk tisu rahim dan ovum.
 5. Kaya dengan asid folic bagi persediaan untuk hamil


Jika anda dah lama berusaha dan banyak produk dah try dan belum pernah mencuba Set Kesuburan Shaklee, umie sedia untuk membantu.. Berminat untuk mendapatkan Set kesuburan Shaklee boleh hubungi umie.
No comments:

Post a Comment